De 5 leukste uitstapjes of dagjes weg op de Veluwe

Als je op één van onze Droomparken op de Veluwe verblijft, dan is het natuurlijk leuk om uitstapjes te maken. De Veluwe is zelf natuurlijk al een uitstapje waard, maar het gebied heeft veel meer te bieden dan alleen prachtige natuur. Daarom zullen wij je hier vertellen wat de 5 leukste uitstapjes op de Veluwe zijn. Zo kun jij optimaal genieten van jouw vakantie op de Veluwe!

Uitstap tip 1: Het Openluchtmuseum in Arnhem

Misschien wel het interactiefste museum van Nederland. Het Openluchtmuseum in Arnhem neemt je mee door twee eeuwen Nederlandse geschiedenis. En die ontdekkingstocht zit boordevol leuke activiteiten. Van een ritje in een ouderwetse tram tot een bezoekje aan de smederij. Er is van alles te beleven in het Openluchtmuseum, waardoor het een ideaal uitstapje op de Veluwe is. Het Openluchtmuseum is met de auto slechts 8 minuten van Droompark Hooge Veluwe vandaan, dus als je daar, of in de buurt verblijft is het zeker de moeite waard om het museum te bezoeken.

Uitstapjes Openlucht museum

Uitstap tip 2: Een bezoek aan Burg Bieren Brouwerij in Ermelo

Een ‘volwassen’ uitstapje, maar daarom niet minder leuk. Een bezoek aan Burg Bieren betekent een kijkje in de brouwerij van een van Veluws’ leukste bierbrouwerijen. Tijdens de rondleiding word je langs de bierbrouwerij en de biertunnel geleidt. Hier kom je alles te weten over het bierbrouwproces en de verschillende bieren die er gebrouwen worden. En uiteraard verlaat je de brouwerij niet zonder de biertjes geproefd te hebben.

Uitstapjes bierbrouwerij

Uitstap tip 3: Het Kröller-Müller Museum in Otterlo

10 minuten rijden van het droompark De Zanding vandaan ligt Het Kröller-Müller Museum. Het museum is in bezit van de grootste verzamelingen Van Gogh schilderijen ter wereld. Het is dan ook niet zo gek dat we dit museum op deze lijst hebben gezet. Het museum beschikt over allerlei verschillende kunstsoorten. Zoals genoemd is er schilderkunst te vinden, maar er is ook een hele grote beeldentuin bij het museum neergezet.  Ten slotte kun je ook nog andere vormen van beeldende kunst zien in het museum. Een bezoek aan het Kröller-Müller museum is een must voor elke kunstliefhebber.

Uitstap tip 4: Burgers’ Zoo in Arnhem

Een van de bekendste dierenparken van Nederland. Burgers’ Zoo heeft op een unieke manier verschillende werelddelen nagebootst. Zo is de Safari het thuis voor verschillende safari dieren, in de Desert kom je verschillende woestijndieren tegen, zit de Bush vol met oerwouddieren en zie je in de Mangrove dieren die de tropische kuststreken typeren. Je kan hier met gemak een hele dag rondlopen. Zorg er dus voor dat je genoeg tijd vrijhoudt voor een bezoek aan dit unieke dierenpark.

Uitstapjes dierentuin Burgers zoo

Uitstap tip 5: De Julianatoren in Apeldoorn

Als afsluiter nog een echte familielieveling: de Julianatoren in Apeldoorn. Dit kindvriendelijke attractiepark wisselt spannende attracties, zoals een achtbaan, af met rustige attracties, zoals een zweefmolen. En met een beetje geluk kom je Jul en Julia, de mascottes van het park, nog wel tegen. Vanuit Droompark Beekbergen ben je binnen 20 minuten bij de Julianatoren. Je beleeft hier een heerlijk dagje uit met het hele gezin.

Combineer de leukste uitstapjes met een verblijf op Droomparken

Er is dus van alles te beleven op de Veluwe. Dus verblijf je op een van de Droomparken op de Veluwe? Dan zijn  dit dé uitstapjes die je gedaan moet hebben.