Barbecuen bij Droomparken; dit moet je weten

Een half uur lang prutsen om de kolen goed warm te krijgen, lekkere salades, stokbrood en dips op tafel en natuurlijk heerlijke stukken vlees en/of groenten grillen op de BBQ. Voor velen is dit hét gevoel van de zomer. Nu we vaker in Nederland op vakantie gaan, reist bij veel gasten de vraag of het ook mogelijk is om te barbecuen wanneer men op Droomparken verblijft. Ja natuurlijk! Maar we vragen je wel om de volgende punten even door te nemen zodat iedereen kan genieten van een vakantie bij Droomparken.

barbecuen bij droomparken

Houdt rekening met het natuurbrandrisico

Het zal je niet ontgaan zijn dat de zomers in Nederlands de laatste jaren steeds warmer en droger zijn. Omdat onze Droomparken vaak aan natuurgebieden grenzen, vragen wij onze gasten altijd rekening te houden met deze droogte. Via de website https://www.natuurbrandrisico.nl/ kun je het actuele natuurbrandrisico per veiligheidsregio bekijken. Wanneer er fase 1 of geen fase aangegeven staat mag je wel barbecuen.

Staat er fase 2 of fase 3 aangegeven in de betreffende regio, dan is het beslist niet toegestaan om te barbecuen. Wil je het zeker weten? Bekijk dan de Droomparken app of vraag het even na bij de lobby.

barbecue

Barbecuen bij Droomparken

Barbecues zijn niet standaard aanwezig bij de meeste accommodaties, maar het is natuurlijk wel mogelijk om zelf een barbecue mee te nemen. We willen je vragen om de barbecue niet op het gras maar op de tegels te plaatsen. Wanneer je klaar bent met het barbecuen met houtskool of briketten, laat de kolen dan opbranden of doof ze door ze luchtdicht af te dekken (ventilatiegaten sluiten en deksel erop). We verzoeken je graag om de kolenrestanten niet in de tuin weg te gooien, maar in een vuilniszak te doen wanneer je zeker weet dat ze gedoofd zijn (bij voorkeur de dag erna). Deze zak kun je vervolgens weggooien in de milieustraat op het park (zoals aangegeven op de plattegrond).

We ontvangen ook wel eens vragen of het mogelijk is om te gourmetten of steengrillen. We vinden dit prima mits het buiten de accommodatie gedaan wordt. Als je een gourmetstel/steengrill meeneemt, houd er dan rekening mee dat je dan ook een verlengsnoer meeneemt. 😉

Op veel Droomparken is het mogelijk om een barbecue pakket te bestellen. Informeer hier naar bij de lobby of de webshop in de Droomparken app. Wil je nog wat tips hebben om dé BBQ-master te worden? We schreven er eerder een blog over en geven je een paar basistips om jouw vrienden te verrassen.

Ben je nog op zoek naar een tof weekendje met je vrienden? Deze Tiny Houses bieden de ideale buitenlocatie om te barbecueën en vervolgens je roes uit te slapen. En als je wil kun je ook nog een lekker ontbijtje op bed bestellen via de Droomparken app. Mocht het een latertje worden! 😉

barbecue