De leukste citytrips

Alle luxe vakantieparken van Droomparken zijn gelegen in prachtige regio’s. Je bereikt vanaf elk Droompark al snel verrassende steden, die beschikken over een gevarieerd winkelaanbod.

Onze parken vind je in de volgende regio’s:

  • Op de Veluwe
  • In Limburg
  • In Noord- Holland
  • Aan de Zeeuwse Kust
  • In de Achterhoek

Zin in een stedentrip dichtbij?

Op de Veluwe bevinden zich 7 parken van Droomparken. En laat dat nou net een regio zijn waar talloze gezellige steden te vinden zijn. Wij nemen je graag mee op stedentrip naar de leukste stad op de Veluwe!

Stedentrip Apeldoorn

Apeldoorn, de stad waar je wordt verbaasd door de veelzijdigheid, is met meer dan 159.000 inwoners, de grootste gemeente in Gelderland. Als je een cultuur- of natuurliefhebber bent, dan zit je in Apeldoorn zeker goed! Deze bruisende stad wordt gezien als één van de groenste steden van Nederland, met maar liefst 10 stadsparken. De prachtige natuur in en om de stad, de vele bezienswaardigheden en de gezellige winkelstraten zorgen voor een geweldige stedentrip.

Dompel jezelf in een regio zoals Apeldoorn en bezoek zeker Paleis het Loo, de Apenheul en Park Berg en Bos. Drie toeristische plekken die je zeker bezocht moet hebben!

Citytrip in historisch Maastricht

Ook vanaf Droompark Maasduinen in Limburg kun je een geweldige stedentrip maken. Als je je graag verdiept in de historie van een stad, dan moet je absoluut een citytrip naar Maastricht maken! Deze historische stad is één van de oudste steden van Nederland en ademt één en al cultuur. Tijdens een wandeling over de talloze pleintjes en door pittoreske straatjes, kom je pas echt te weten waarom Maastricht de perfecte uitvalsbasis is voor het beleven van zowel een culturele als culinaire dag!

Tip: Drink koffie met Limburgse vlaai op het Vrijthof en bezoek de Sint-Martinuskerk of de Sint-Matthiaskerk. Ook leuk: Het eerste Museum of Illusions in de Benelux vind je in Mosae Forum Maastricht. In dit museum maken bezoekers van alle leeftijden kennis met de wereld van optische illusies.

Stedentrip in Noord-Holland

De makkelijkste keuze van allemaal, een stedentrip in de hoofdstad van Nederland. Met zijn vele restaurants, theaters en grachten, is Amsterdam een echte trekpleister onder toeristen. Je vindt hier een gevarieerd winkelaanbod, zijn de straten altijd drukbevolkt en zijn er meerdere interessante musea te vinden, zoals het Rijksmuseum en het Anne Frank Huis.

Ook voor natuurliefhebbers is Amsterdam een paradijs. Neem één van de vele wandel- en  fietsroutes van het Amsterdamse Bos of kom tot rust in het Vondelpark. Amsterdam moet je zeker eens bezocht hebben!

Stedentrip in de maritieme badplaats van Zeeuws-Vlaanderen

Breskens, hét vissersdorpje dat je zeker eens bezocht moet hebben. Dit bijzondere plaatsje is gelegen aan de zuidkant van de monding van de Westerschelde, waar je heerlijke vis of zeevruchten in één van de vele restaurants kunt eten. In Breskens proef je het leven van de zee, valt er genoeg te zien en te beleven en is dagje strand hier nooit saai! Vanaf Droompark Bad MeerSee en Droompark Schoneveld, ben je al binnen 15 minuten in dit gezellige vissersdorpje.

Wij zetten graag een aantal populaire bezienswaardigheden in Breskens voor je op een rijtje:

  • Vuurtoren van Breskens
  • Heilige Barbara-kerk
  • Visserijmuseum Breskens

 

Stedentrip in de Achterhoek

Als je aan steden in de Achterhoek denkt, dan komt Doetinchem wellicht als eerste in je op. Met een stedentrip door Doetinchem moet je zeker eens de binnenstad bezoeken. Hier vind je talloze leuke winkels en gastvrije restaurants, waarbij je de keuze hebt uit heerlijke gerechten van de menukaart. Ook voor wandel- en fietsliefhebbers is dit de perfecte stad om te bezoeken. Er valt dus genoeg te ontdekken!

Vergeet je tijdens je bezoek aan Doetinchem niet het Openbaar Vervoer & Speelgoedmuseum te bezoeken? Een zeer interessant museum waar je alles komt te weten over het  trein-, tram- en busvervoer.