Drie tips voor het vinden van een vakantiewoning die bij jou past

Een vakantiewoning als tweede huis koop je niet zo maar. Wanneer je van plan bent een tweede woning te kopen zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de ligging van de woning, de omgeving waarin de woning staat en de inrichting. Lees hier drie tips die het keuzeproces makkelijker maken!

1. Een verrijking van jezelf

Op zoek gaan naar een tweede woning is iets speciaals. Er zijn namelijk erg veel soorten woning/locatie combinaties voor elke smaak. En wat dacht je van het interieur wat je volledig naar jouw smaak kunt vormen? Afhankelijk van de indeling van het huis kun je de focus op een open leefruimte of juist een verdeelde woonruimte leggen. Is koken helemaal jouw ding? Dan kun je je uitleven in een keuken met alle benodigdheden. Wist je al dat jouw droom werkelijkheid kan worden met een vakantiewoning?

2. Een vakantiewoning met oog op de toekomst

Je kunt natuurlijk maar in één woning tegelijk wonen. Dat betekent dat je niet altijd kunt genieten van jouw thuis weg van huis. Maar dat betekent niet dat jouw tweede woning leeg hoeft te staan! Verhuren is in dit geval namelijk een heel goed idee. Zo hoeft jouw prachtige tweede onderkomen nooit leeg te staan en krijg je iets terug uit je investering. Heb jij alle tijd en wil je wachten op het juiste moment? Recreatiewoningen genieten van aantrekkelijke waardeontwikkeling op de lange termijn.

3. Probeer uit en slaap er een nachtje over

Wil je de sfeer proeven en ontdekken of een recreatiewoning als tweede huis wat voor jou is? Uitproberen helpt bij het maken van de juiste keuze. Droomparken biedt de mogelijkheid om te logeren en proberen. Kom gewoon een dagje en nachtje proefwonen op een park naar keuze! Of laat je op een van onze open dagen inspireren door de verschillende parken met hun unieke locaties.

Liever eerst inspiratie opdoen?

Kom dan naar onze inspiratiedagen in september en oktober op al onze Droomparken en doe hier lekker veel woninginspiratie op. Je kunt hier binnen kijken in onze woningen, alle faciliteiten op ons park bekijken en natuurlijk al je vragen stellen.

Ben je benieuwd naar de ervaring van een eigenaar van een tweede huis? Lees het interview met Dick, eigenaar van een vakantiewoning op Droompark Bad Hoophuizen.