Droomparken ervaringen verrijken met stedentrips

Hoe kunnen jouw Droomparken ervaringen nog mooier worden? Door naast te genieten van de faciliteiten die Droomparken te bieden heeft, ook een nieuwe stad te ontdekken. Vaak zit een Droompark vlak in de buurt van een stad. Laat je door ons inspireren en laat je Droomparken ervaringen overweldigend worden.

Hoe Arnhem je Droomparken ervaring afmaakt

De Gelderse hoofdstad Arnhem is een stad met vele gezichten. Er is voor ieder wat wils. Musea, kroegen, shoppen of natuur; het is er allemaal. Rondom de hoofdstraten zijn smalle steegjes met boetiekjes en speciaalzaken. Cultuurliefhebbers kunnen naar het Nederlands Openluchtmuseum, waar je een kijkje kunt nemen in het leven in Nederland gedurende de laatste eeuwen. Je wilt natuurlijk niet dat slecht weer je Droomparken ervaringen negatief beïnvloedt. Maar mocht het weer tegen vallen breng dan een bezoek aan het interactieve Nederlands Watermuseum of dierentuin Burgers’ Zoo. Wil je juist even ontsnappen aan de drukte? Ga dan wandelen of fietsen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, dat buiten de stad ligt. Dit natuurgebied bestaat uit 5000 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen en is rijk aan flora en fauna. Iedere maand worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals safari’s met een boswachter. Ontdek hier ook de moderne kunst en beeldentuin in het Kröller-Müller Museum.

Ontdek Amsterdam

Amsterdam is een bruisende stad waar iedere minuut van de dag wel iets te beleven valt. Het Koninklijk Paleis op de Dam, de grachtengordel en het Museumplein zijn typische Amsterdamse schoonheden. Ook het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Anne Frank Huis en Stedelijk Museum worden vaak in één adem genoemd als het over Amsterdam gaat. Ook als je geen cultuurfanaat bent, is er veel te doen in de hoofdstad. Verken Amsterdam bijvoorbeeld eens per fiets of ga mee op een rondvaartboot en kom op de leukste plekjes. Plekjes waar je anders niet snel lopend of met de auto zou komen. Dierentuin Artis en het interactieve science center NEMO zijn aanraders voor het hele gezin. Het hele jaar door worden er allerlei evenementen in de stad georganiseerd, zoals het Amsterdam Light Festival en Rollende keukens. ’s Avonds kun je op iedere hoek iets eten of drinken. Van bruine cafés tot hippe cocktailbars en van biertuinen tot sterrenrestaurants; het zit er allemaal. Na een lekkere maaltijd kun je naar de film, het theater of het nachtleven induiken rondom het Leidseplein en Rembrandtplein. Na een lange nacht kun je de volgende dag heerlijk ontspannen in het Vondelpark, Oosterpark of Westerpark. Vanuit Droompark Spaarnwoude ben je al in een half uurtje in Amsterdam om je Droompark ervaring helemaal af te maken. Amsterdam heeft het allemaal om jouw Droomparken ervaringen tot een succes te maken.

Vanaf het water de stad aanzicht van Haarlem met vijf boten gelegen aan de kade. Een mooie plek om Haarlem te ontdekken.

Nieuwe ervaring in Haarlem

In Haarlem is het hele jaar door van alles te doen. Ontdek de stad die bekend staat om haar hoogwaardige culturele aanbod, de grote diversiteit aan winkels, gezellige restaurants en cafés en de uitstekende ligging nabij Amsterdam, strand en zee. Een stad met een rijke historie, prachtige monumenten en een Bourgondische sfeer. De ideale bestemming voor een dagtrip of een weekendje weg. Ook met kinderen. Haarlem is namelijk de nummer 1 shopstad van Nederland. Naast de vele winkels staat de stad ook bekend om haar veelzijdige culinaire aanbod. Van hippe koffiebars tot bijzondere restaurants. Haarlem, ooit ontstaan als Romeinse nederzetting, neemt je mee terug naar de Gouden Eeuw. Daarnaast vind je ook hedendaagse kunst terug in de 15 musea. Mocht je Droomparken ervaringen nog niet compleet zijn? Ga dan lekker een dagje naar het strand. Wat ook dit heeft Haarlem jou te bieden.

Ben je klaar om de steden te ontdekken en nog mooiere Droomparken ervaringen te beleven? De medewerkers van de Droomparken staan ook altijd voor je klaar om te helpen bij het uitstippelen van een goede route.