Hoe geeft DroomParken de beste service?

Dit doen we onder andere door het onderwerp service centraal te stellen in onze eigen Academie! Onze Academie is een opleidingscentrum voor zowel vaste medewerkers als mensen die door ons worden ingehuurd. We doen er zo veel mogelijk voor om te zorgen dat jij als bezoeker, gast of eigenaar een fijne beleving en goede service ontvangt. In de Academie leren onze mensen vanzelfsprekend dan ook meer over dit onderwerp.

Optimale beleving en service
De insteek van de DroomParken Academie is: een optimale service en beleving voor jou! Hoe bereiken wij als park een zo prettig mogelijke service en hoe zorgen we dat je graag terugkomt? De diverse workshops en cursussen die we aan ons personeel en aan medewerkers van partnerbedrijven gegeven, dragen hieraan bij.

Even voorstellen
Jillian is accountmanager en houdt zich bezig met het verkoopproces van vakantiewoningen voor DroomParken. Ze is inmiddels 1 jaar werkzaam bij Somnium Recreatie, de exclusieve verkoper van recreatiewoningen op alle DroomParken locaties. Jillian is een van de deelnemers van onze workshops en legt uit hoe de Academie kan helpen aan het verlenen van de service;

DroomParken Academie
Inmiddels heeft ze diverse workshops gevolgd via de DroomParken Academie. De workshops variëren van een introductie over het bedrijf tot vakgerelateerde workshops. We vragen haar naar haar ervaring met de Academie en hoe deze bijdraagt aan de hoogst mogelijke service die we aan klanten bieden!

Bijzondere leerervaring
Jillian heeft het afgelopen jaar, zes trainingen gevolgd. Een bijzondere leerervaring is haar zeer goed bijgebleven. Direct na de gevolgde ‘perspectief’ workshop, over het creëren van DroomParken Fans, merkte ze dat de nabeschouwing net zo belangrijk is als de workshop zelf. Leren van elkaar was voor haar een bijzonder prettige leerervaring.

“Heel leuk en goed was, toen we na de perspectief workshop nog wat hebben gegeten met de hele cursusgroep. Dat was een soort nabeschouwing van wat we tijdens de cursusmiddag hebben geleerd. We gingen met elkaar in gesprek over het onderwerp. Zeker net zo leerzaam als de cursus zelf. Je wisselt ervaringen uit om samen aan de organisatie te kunnen bouwen. Je krijgt er nieuwe inzichten van. Verhalen uitwisselen en met elkaar in gesprek gaan over bijvoorbeeld klantbeleving.”

“Het is goed om van anderen te horen hoe een ander iets ervaart. Iedereen is verschillend. Zo heeft ze zelf al een hele tijd ervaring in hospitality, door haar horeca ervaring. Toch is het ook leuk en erg leerzaam om van anderen te horen hoe zij hospitality beleven!”

We kijken uit naar vele leerzame jaren waar service en een fijne beleving voor jou altijd voorop staan! Want daar doen we het voor!