Ervaring van een eigenaar van een recreatiewoning

“Het ultieme genieten” zo omschrijft eigenaar Dick van Barneveld de tijd die hij doorbrengt in zijn eigen recreatiewoning in Droompark Bad Hoophuizen. Wat trekt hem zo aan in het hebben van zijn een eigen vakantiehuis? En hoe verliep het koopproces? Dick deelt zijn ervaring graag met je.

Het park heeft een luxe uitstraling

Een tweede woning aankopen begint in het oriëntatieproces met een inspiratiedag bezoeken. Je neemt vrijblijvend een kijkje en proeft de sfeer. Zo kun je een goede indruk opdoen van jouw vakantiewoning en park naar keuze.

“Op een mooi weekend in september kwamen wij op een inspiratiedag bij Droompark Bad Hoophuizen terecht. Wij waren direct onder de indruk van de Cube woningen. Dit was precies de bouwstijl die ons direct beviel.”
Aldus Dick over zijn bezoek aan de inspiratiedagen.

Een goed voorbeeld van wat allemaal mogelijk is, is Droompark Bad Hoophuizen. “Het park heeft een zeer verzorgde en luxe uitstraling. Het wordt bijzonder goed onderhouden en reeds bij de receptie heb je een prachtig uitzicht richting het Veluwemeer. Het grote strand en het daarnaast gelegen restaurant met riant terras maakt zeker indruk.” zegt de eigenaar enthousiast over het park, waar hij sinds 2013 een eigen Cubus woning heeft staan. Voor Dick was dit het moment dat hij enthousiast werd over dit park.

Zomervakantie in je eigen woning

Het gevoel van euforie en geluk is waar je voor gaat. Maar het zijn de praktische aspecten die de doorslag geven op de lange termijn. “De combinatie van vakantie houden in je eigen woning in de zomer en de woning te verhuren in de overige maanden is bijzonder prettig. Door de verhuur wordt een groot deel van de kosten goed gemaakt.” zegt de eigenaar van de kubuswoning in Bad Hoophuizen. Het kopen van een vakantiewoning kent vele voordelen, het ene belangrijker dan het andere.

Met parken in de prachtige bosrijke omgeving van onder andere de Veluwe en Limburg is er aan diversiteit van de omgeving geen tekort. Tel daarbij op de keuze uit talloze woningen in verschillende stijlen, oppervlakten en prijsklassen. En vergeet tot slot niet de fiscale aantrekkelijkheid mee te wegen, want hierdoor loont het zich met name op lange termijn.

Ook enthousiast over een eigen recreatiewoning?

Meer lezen over de voordelen van een tweede huis in eigen land? Of wil je liever met eigen ogen de verschillende type huizen op Droomparken bekijken? Kom dan naar onze inspiratiedagen!

Heb je vragen? Laat deze dan gerust achter op ons Forum!