Hoe behandelt Droomparken klachten?

Bij Droomparken nemen wij alle klachten serieus. Of het nu gaat om persoonlijke of telefonische Droomparken klachten, of een negatieve recensie op social media. Wij gaan dit niet uit de weg en doen ons uiterste best om alles op te lossen. Ons team luistert graag naar jouw verhaal en samen proberen we tot een goede oplossing te komen, zodat jouw verblijf in onze parken een prettige ervaring is en blijft!

Droomparken klachten zijn goede momenten om te leren

Een klacht hoeft niet altijd als een negatief iets gezien te worden. Het zijn voor ons namelijk vaak leermomenten! Bij Droomparken hopen we dat je elk verblijf als een goede ervaring ziet. Maar het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat niet alles loopt zoals je dat het liefst zou willen. Dit zijn voor ons dan ook leermomenten. We zoeken graag uit wat er mis ging en hoe we ervoor kunnen zorgen dat het zo snel mogelijk is opgelost. Natuurlijk doen we er daarna ons best voor dat de klacht niet meer voorkomt.

DroomParken klachten familie aan de receptie

Vertel het ons!

Heb jij een klacht tijdens het verblijf op een van onze Droomparken, of merk je pas later dat er iets niet naar behoren is. Schroom niet om het ons te vertellen! Of het nu iets kleins is of groot, alles nemen we in serieuze overweging. Is bijvoorbeeld het serviesgoed niet compleet, of is de woning niet goed schoongemaakt? Bel ons direct en wij lossen dit zo snel mogelijk voor je op.

Forum

Soms zijn er ook klachten die niet direct opgelost hoeven te worden, maar die wel erg vervelend zijn. Sinds kort hebben wij een forum waar je voor veel verschillende zaken terecht kunt. Ook hier kun je je Droomparken klachten achterlaten! Onze moderators zoeken dan uit wat er is gebeurd en wat we er aan kunnen doen om het op te lossen.

Een klacht is dus niet altijd negatief. Het is een moment om te zorgen dat de dienstverlening en de Droomparken alleen nog maar beter worden!