Lang weekend weg: ontspannen in luxe en genieten van de Veluwse natuur…

Je hebt op een woensdag een bruiloft van vrienden en weet dat je donderdag niet enorm fit zult zijn. Een lang weekend weg is dan helemaal geen gek idee. We, ik en mijn vriendin, wilden niet enorm veel kilometers maken voor een weekend weg, maar ons wel in een andere omgeving bevinden om er even helemaal uit te zijn en tot rust te komen. Na wat surfen op het web hadden we de ultieme match gevonden: Droomparken de Zanding. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Droomparken de Zanding is een fantastisch mooi opgezet park, met mooie luxe studio’s (voor 2 personen en last but not least is omringt met de schoonheid van de Veluwse natuur om heerlijk te ontspannen. De ideale locatie voor een heerlijk weekend weg.

Twee sleutels?

We kwamen aanrijden en het bord aan de weg gaf aan dat we linksaf moesten voor Droomparken de Zanding. We reden direct een bosachtige omgeving in en na 200 meter reden we het park op. We wisten nu al, ons weekend weg in de natuur, dat gaat wel lukken!

Bij aankomst werden we netjes geholpen aan de lobby en kregen we twee sleutels voor de studio. Twee sleutels? “Ja, de ene sleutel is voor de algemene entree en de andere voor studio 5”. Mijn vriendin en ik keken elkaar aan en dachten, het zal, we kijken wel even.

Alles is aanwezig

Bij het openen van de deur met de sleutel “Entree”, kwamen we in een mooie woonkamer met gashaard, tv, mooie lange keukentafel en strak afgewerkte keuken. Het enige waarin we even verrast waren: er stonden schoenen onder de salontafel. Het bleek dat de woonkamer en keuken een gedeelde ruimte was, hier waren wij nog even niet op voorbereid.

Ondanks dat de ruimte gedeeld was hebben we hier wel perfect kunnen ontbijten, avondeten en ook ’s avonds aan de keukentafel een potje kaarten of tv kijken. Tv kijken uiteraard wanneer wij de enige waren in de kamer, niet iedereen houdt van crime scenes.

Het is een ideale situatie voor wanneer je een vriendenweekend hebt. Je hebt echt een hele mooie en gezellige woonkamer die je kunt delen, en hebt daarnaast een fantastische studio, zodat je ook je eigen ruimte hebt. Alles wat je nodig hebt is ook aanwezig: waterkoker, koelkast, diepvries, Senseo apparaat, heerlijke gashaard en zelfs een voetenveegmachine om de woonkamer schoon te houden.

Iedere avond bubbelen

Over de studio zijn wij echt enorm over te spreken. Wat een mooie en luxe kamer. De studio is voorzien van een tafel met stoel, kledingkast, tv-meubel en een jacuzzi! Dit was voor ons de eerste keer met een weekend weg dat we zo’n luxe kamer hadden en hebben hier dan ook echt van genoten. Dat wil zeggen, vrijwel iedere avond bubbelen in de jacuzzi. De tv kon perfect gedraaid worden om zowel vanuit het bed als de jacuzzi tv te kunnen kijken. Meer ontspannen je favoriete programma’s kijken, dan vanuit een jacuzzi, kan ik me niet voorstellen.

Gelukkig zijn er gratis witte fietsen

Je hoort er veel over, woont relatief dicht in de buurt, maar hebt het nog nooit bezocht: het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Je gaat een weekend weg naar Otterlo, dus dan mag een bezoek aan Nationaal Park de Hoge Veluwe niet ontbreken. Wij kozen voor een wandeling van 9,1 kilometer. Ingang Otterlo, wij dachten, dan komen we ook in Otterlo uit na 9,1 km lopen. Niet dus, we stonden opeens in Hoenderloo. Dat was wat minder handig. Maar gelukkig kun je een gratis witte fiets pakken en ben je met 15 minuten terug in Otterlo.

De zondag hadden we een fietstocht gepland in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dat was zeker een groot succes. Met een fietsroute van meer dan 40 km hebben we echt enorm genoten van de natuur, het weer en de rust!

Wij komen nog eens terug!

Al met al kun je stellen dat het zeer zeker een lang weekend weg vol ontspanning was, zowel in de luxe van het chalet en de studio, maar zeker niet minder de ontspanning van de Veluwse natuur waarin je je bevindt.

Wij bezoeken dan ook graag nog een keer Droomparken de Zanding, en willen we dit zeker voorstellen als onze volgende locatie voor het “vriendenweekend”. Ideaal, omdat we enerzijds alle zaken gezamenlijk kunnen uitvoeren (ontbijt, avondeten, spelletjes, biertjes en wijntjes), en anderzijds wel onze privacy hebben in een prachtige studio.

Namens Maarten & Marieke: Bedankt en tot ziens!