Wat te doen als je een wolf tegenkomt op de Veluwe

Het zal je niet ontgaan zijn, maar het lijkt er nu op dat een wolf zich definitief gevestigd heeft op de Veluwe!  Voor veel mensen is dit een reden om de Veluwe op te gaan zoeken, maar wij kunnen ons ook voorstellen dat het een enge gedachte is dat er wolven rondlopen op de Veluwe. Is deze angst terecht als je een wolf tegenkomt?

Een aantal tips voor wanneer je een wolf tegenkomt

Laten we voorop stellen dat je jezelf echt gelukkig mag prijzen als je daadwerkelijk een wolf tegenkomt in de Nederlandse natuur. De wolf is van nature een schuw dier en het territorium is erg groot. Daarom is de kans dat je een wolf tegenkomt heel erg klein. Mocht je nou toch oog in oog komen te staan met een wolf, denk dan aan de volgende punten:

  • Sta stil, kijk naar de wolf en geniet. Dit is waarschijnlijk de laatste keer dat je de wolf ziet.
  • Maak gerust een foto of video, maar let op het gedrag van de wolf.
  • Als je een hond hebt, zorg dan dat deze aangelijnd is.
  • Bewaar afstand met de wolf.
  • De wolf kan nieuwsgierig zijn. Komt de wolf te dichtbij? Spreek dan luid en maak gebaren
  • Voer en volg de wolf niet

Je hoeft dus niet bang te zijn voor als je een wolf tegenkomt. De wolf ziet de mens niet als natuurlijke vijand en voedt zich door te jagen op herten, zwijnen en knaagdieren.

Vakantie op de Veluwe

We hopen dat dit artikel je angst heeft verruild voor enthousiasme want het is juist uniek dat de wolf terugkeert na ruim honderd jaar! Als jij de Nederlandse natuur wilt ontdekken, vier dan je vakantie op de Veluwe! De Veluwe is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders die van de natuur willen genieten. Vanaf Droompark Beekbergen en Droompark de Zanding loop je letterlijk van het park een natuurgebied in.

kind verrekijker

Bron: Wolven in Nederland