De toekomst van het tuinieren

Het voorjaar is weer aangebroken. De dagen worden langer, het weer wordt beter en we krijgen zin om er op uit te gaan. Lekker een stukje fietsen, op een terrasje zitten of je trekt lekker de natuur in. Sommige mensen houden het dichter bij huis en maken er een sport van om het gazon tot op de millimeter nauwkeurig bij te houden, sierlijke bloemenperken aan te leggen en dit alles zo goed te onderhouden dat zij het hele jaar kunnen genieten van hun eigen keukenhof. Het onderhouden van een tuin vergt niet veel moeite maar moet wel met regelmaat en zorg gebeuren. En laat regelmaat nou net het struikelblok zijn voor mensen die het druk hebben en/of van het leven genieten.

Gardena Sileno Robotmaaier

Gardena Smart System

Gelukkig hoef je anno 2018 geen groene vingers te hebben om te kunnen tuinieren. De Gardena Smart System biedt hierbij de oplossing. Dit slimme tuinsysteem koppelt een robotmaaier, sproei installatie en diverse sensoren met het internet waardoor het tuinonderhoud digitaal te regelen is. Na het verzamelen van gegevens besproeit het systeem de planten en maait de robotmaaier het gazon volledig automatisch. Benieuwd hoe dit werkt? Bezoek de demotuin op Droompark de Zanding.

Gardena Sileno Robotmaaier

Tuinieren met je telefoon

Na de simpele installatie in de tuin is het systeem al snel klaar voor gebruik. Diverse sensoren in de tuin meten de lichtintensiteit, temperatuur en de bodemvochtigheid. Deze gegevens worden verzameld en inzichtelijk gemaakt in de Gardena Smart App. Met deze app kun je zelf de besproeiingscomputer instellen en bepaal je dus zelf hoe vaak, waar en wanneer er bewaterd moet worden. Daarnaast beschikt de Gardena Smart App over een complete planten database, waardoor het systeem precies weet hoeveel water elke plant nodig heeft. Dit systeem maakt het dus mogelijk om altijd en overal de status van je tuin te bekijken en de bewatering en verzorging van het gazon te regelen. Dit is vooral heel erg handig wanneer je eigenaar bent van een tweede huis! Zo is de tuin altijd tot in de puntjes verzorgd, ook bij langere tijd van afwezigheid.

Bezoek de demotuinen

Ben je benieuwd naar de toekomst van het tuinieren? Gardena heeft een demotuin aangelegd op Droompark de Zanding. Tijdens de open dagen van 11 en 12 mei zullen er medewerkers van Gardena aanwezig zijn op Droompark de Zanding om je te informeren over de mogelijkheden van het Gardena Smart System.