Vakantie in eigen land

  Vakantie in eigen land doorbrengen? Wij geven je enkele tips!

  Sinds half maart 2020 heeft het covid-19 virus de hele wereld op z’n kop gezet. Dat betekent dat we op allerlei gebied wellicht andere keuzes maken. En dat kan zomaar betekenen dat jij de zomervakantie in 2020 in eigen land gaat doorbrengen. Even schakelen misschien, maar met onze tips ga je ontdekken hoe fijn een vakantie in eigen land is.

  Waarom vakantie in eigen land vieren?

  Door het Covid-19 virus worden veel buitenlandse reizen geannuleerd. Ook kiezen veel mensen er zelf voor om niet naar het buitenland te gaan door de onzekere situatie.
  Nederland heeft nog zoveel mooie plekjes om te ontdekken. Of je nou de natuur in wilt, cultuur wilt verkennen, sportief bezig wilt zijn of een stedentripje wilt maken, dit is dé kans om Nederland beter te leren kennen.
  Geen uren in de auto of in het vliegtuig. Naast de tijd die je dit kost, heeft de hele situatie ons wel duidelijk gemaakt dat we best wat meer aan de wereld om ons heen mogen denken. Het motto: hoe verder je reis, hoe beter, is plotseling veel minder relevant
  Om het maximale uit je vakantie in eigen land te halen geven we je in dit artikel 5 tips.
 • Ontdek landgoederen en kastelen in de omgeving van Droompark Marina Strandbad en laat je verrassen door het erfgoed in Nederland. Onze tips: Landgoed Hackfort en Kasteel Huis Bergh. Ook culinair genieten is mogelijk op Landgoed Hackfort maar nog een andere leuke tip is de Wijnboerderij ’t Heekenbroek waar je een heus wijngaardterras vindt.
 • Huur een sloepje en ontdek Nederland vanaf het water. Tijdens je verblijf op Droompark Buitenhuizen kun je bij Club Spaarne in Haarlem bijvoorbeeld een sloep huren en één van de vaarroutes kiezen, zoals de Molentocht of de Haarlemse Bruggenroute.
 • Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dit ervaar je nergens beter dan in Zeeland. Tijdens je verblijf op Droompark Schoneveld kun je bijvoorbeeld de deltawerken Neeltje Jans bezoeken. En heb je er al eens over nagedacht dat het strand zoveel meer mogelijkheden biedt dan alleen maar zonnebaden! Blokart, powerkiten, vliegeren en lange strandwandelingen zijn zomaar een paar leuke tips.
 • Ga jij naar Droompark Bad Hulckesteijn en zoek je leuke uitjes met kinderen? Dan zijn Dierenpark Amersfoort, pretpark de Julianatoren en het Watermuseum zomaar wat leuke ideeën. Het zal ons niet verbazen als de kinderen volgend jaar weer in Nederland op vakantie willen.
 • Wie Droompark Maasduinen zegt, zegt Limburg. Wie op dit park verblijft kan natuurlijk niet zonder een bezoekje aan de Designer Outlet Roermond. De shop-a-holics kunnen hier hun hart ophalen, maar ook een bezoekje aan de binnenstad van Roermond is de moeite zeker waard.
  Wij hopen je met dit artikel enkele leuke tips te hebben gegeven voor je verblijf in Nederland. Houd ons blog in de gaten, want komende tijd zullen we hier nog meer artikelen publiceren over vakantie in eigen land.
  Met wie je ook op vakantie gaat, alleen met je partner, met kinderen, met de hond… bij Droomparken ben je op de juiste plek voor een topvakantie. Onze parken zijn ruim opgezet en bieden daardoor voldoende mogelijkheden om ook in 2020 een heerlijke onbezorgde vakantie te beleven.