Vakantiepark Veluwe als de ultieme vakantie locatie

De Hoge Veluwe heeft een prachtige natuur. Verschillende landschappen wisselen elkaar af. Zo heeft de Veluwe mooie bossen, maar ook grasvlakten, heidevelden en stuifzandlandschappen. De Hoge Veluwe is een nationaal park in Gelderland en door de mooie natuur een ideale plek om op vakantie te gaan. Vakantiepark Veluwe is dan ook dé plek om te bezoeken als je houdt van mooie natuurgebieden.

De omgeving van Vakantiepark Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe heeft een oppervlakte van ongeveer 1000 km2. Het is beperkt toegankelijk voor auto’s en openbaar vervoer en dus is de fiets het ideale vervoersmiddel om het gebied te verkennen. Vanuit je Vakantiepark Veluwe kun je een prachtige tocht maken per fiets of te voet. Er zijn veel wandelpaden, maar als wandelaar hoef je niet binnen deze paden te blijven! Helaas is niet het gehele park toegankelijk voor publiek. Ongeveer een derde is niet toegankelijk in verband met de rust van het wild en andere dieren.

Naast de natuur heeft De Hoge Veluwe nog veel meer te bieden. In het park is het Kröller-Müller Museum te vinden. Je vindt hier de op één na grootste verzameling ter wereld van Vincent van Gogh. Rond de 180 tekeningen en bijna 90 schilderijen! Ook zijn er topstukken te zien, van onder andere Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Naast de collectie schilderijen heeft het museum een van de grootste beeldentuinen van Europa. Waar ruim 160 sculpturen van kunstenaars als bijvoorbeeld Aristide Maillol en Marta Pan staan. Ook voor een culturele vakantie is een bezoekje aan Vakantiepark Veluwe dus aan te raden!

vakantiepark veluwe herten

Welk vakantiepark op de Veluwe ga jij bezoeken?

Droomparken heeft maar liefst zes vakantieparken die je kunt bezoeken op de Veluwe. Zo kun je eindeloos fietsen of wandelen in de groene omgeving van het vakantiepark in Beekbergen. Genieten van het intieme en kleinschalige karakter van Droompark Bospark Garderen. Een veelzijdige vakantie doorbrengen aan het Veluwe meer bij Bad Hoophuizen. Uitleven of toch lekker niks doen op DroomPark Hooge Veluwe bij Arnhem. Naar een van de mooiste plekjes net buiten het dorpje Otterlo, DroomPark De Zanding. Of, last but not least naar het splinternieuwe recreatiepark Bad Hulckesteijn, gelegen aan het water van het Nijkerkernauw.

Welk Vakantiepark Veluwe kies jij om jouw vakantie door te brengen? Ben je er nog niet helemaal zeker van welk park geschikt is voor jou? Neem dan gerust contact met ons op. Of kijk nog even op de website van Droomparken om te zien welk Vakantiepark Veluwe bij jou past.