Voorkom Droomparken ellende met deze Do’s en Don’ts

Met deze checklist loopt je vakantie in een Droompark nooit meer ellendig af. Vakantie is voor iedereen een moment waar naar wordt uitgekeken. Het moment om uit te rusten en te genieten. Daarom is het zonde als je vakantie in een Droompark uitloopt in een ellendige ervaring. Deze checklist van do’s en don’ts voorkomt Droomparken ellende. Vanaf nu alleen nog maar droomvakanties!

Voorkom de ellende in een Droompark – de Don’ts

1. Bekijk nooit maar 1 review van een Droomparken vakantie. Een mening van een persoon is nooit objectief. Hierdoor worden je eigen verwachtingen negatief beïnvloed. Lees juist meerdere ervaringen. Het is namelijk zonde als je de Droomparken ellende van anderen overneemt voordat je er zelf bent geweest.
2. Verwachten dat alles perfect gaat. Bereid je voor op files, hitte of slecht weer. Probeer juist de humor in te zien van onverwachte situaties. Vaak zijn dit de mooiste herinneringen. Ook al voelt het op dat moment als Droomparken ellende.
3. Droomparken ellende kan ook ontstaan als jij en je partner elkaar geen ruimte geven om iets voor jezelf te doen. Zeg bijvoorbeeld: ‘Ik wil graag een halfuur lezen, kun jij even op de kinderen letten?’. Vraag het, denk niet dat je partner uit zichzelf inziet dat je dat nodig hebt.
4. Werken tijdens je vakantie. Het is nooit een goed idee om te werken als je vrij bent. Tijdens je vakantie moet je genieten en niet piekeren. Het levert stress op als je de hele dag ongerust bent over je werk. Anders voel je achteraf ellendig over je Droompark, terwijl dit komt omdat je gepiekerd hebt over werk.

Drie wielrenners fietsen met hun wielren fiets door de modder in het bos. Weer in Nederland is nooit voorspelbaar.

Zorg voor een droomvakantie in jouw Droompark – de Do’s:

1. Bekijk van te voren wat er allemaal te doen is in de omgeving. Je kan het weer in Nederland niet vertrouwen. Zorg dat je altijd een plan hebt om iets te gaan doen mocht het weer tegenvallen. Laat je vakantie in een Droompark niet in het water vallen. Het weer mag niet voor Droomparken ellende zorgen.
2. Plan voordat je op reis gaat een dag om in te pakken. Regel een oppas voor de kinderen en zorg dat je een checklist maakt. Zo kan kan je rustig en efficiënt inpakken. Hierdoor voorkom je dat je vakantie in een Droompark ellendig start doordat je moe en gespannen vertrekt.
3. Laat de gedachte los dat je móet genieten of uitrusten. Kijk naar wat je wel hebt en geniet van de omgeving. Zorg niet dat het als moeten voelt, je bent namelijk op vakantie en niks moet maar alles mag.

Droomparken ellende kan dus makkelijk voorkomen worden door je hoofd leeg te maken en dat je van jezelf mag genieten zonder dat het geforceerd aanvoelt.

Alvast een hele fijne vakantie!