Vrouwenweekend op de Veluwe!

“Waarom een ‘girls night out’ organiseren als we er een ‘girls weekend out’ van kunnen maken?” Dat moet mijn schoonmoeder hebben gedacht toen ze met het idee kwam om met alle schoondochters een vrouwenweekend op de Veluwe te organiseren. Onze mannen en kinderen waren niet uitgenodigd. Heerlijk denken sommige mensen. Maar ik moet toch eerlijk bekennen dat ik even mijn twijfels had. Een weekend weg met mijn kletsgrage schoonzussen, houd ik dat wel vol…?

De ideale locatie voor een vrouwenweekend

Het begon allemaal met het vinden van de geschikte locatie voor een gemêleerd gezelschap. In mijn schoonfamilie zit namelijk een vroege vogel, een Sporty Spice en een feestbeest. En mijn schoonmoeder wil altijd iedereen gelukkig maken. Ondanks deze verschillende persoonlijkheden vonden we snel een huisje. Een vakantiehuis op Droompark Beekbergen was voor ons de ideale locatie. In het bos, dichtbij het Nationale Park de Hoge Veluwe en binnen een half uur rijden ben je in de steden Apeldoorn, Deventer en Arnhem. Zo is er voor iedereen wat wils.

Pak je spullen en vergeet niet…

Oke, de locatie is gekozen. Dan komt de volgende stap. Wat nemen we mee? Het fijne aan ons vakantiehuisje op de Veluwe is dat er al heel veel aanwezig was. “Dus laat de föhn, afwasspullen (want er is een afwasmachine), keukenspullen, beddengoed, handdoeken, ontbijtspullen en spelletjes maar thuis”, appte mijn schoonmoeder. Met daarna snel het volgende appberichtje: “Wat we niet mogen vergeten voor ons vrouwenweekend: wijn, veel wijn, chocola, taart en toastjes met lekkere smeersels.”

Weg van iedereen

Zodra ik het park op reed, viel de werkstress van mijn schouders. Op het park hing een serene rust en de chalets, bungalows en villa’s hadden allemaal hun eigen, meestal beschutte, tuin. Na een gezellige eerste avond met de nodige alcoholische drankjes was het zaterdagochtend tijd voor een ontnuchterende wandeling door het bos. Of we daarvoor op de fiets of in de auto moesten stappen? Ben je gek! Binnen een halve minuut stonden we buiten het park, middenin het bos, weg van iedereen.

Opgesloten in Apeldoorn

Rond het middaguur waren we allemaal weer fris en fruitig. Tijd voor een gezamenlijke activiteit, en dat zochten we op in Apeldoorn. Mijn schoonmoeder had al vaak vriendinnen, kleinkinderen en kennissen horen praten over ‘escaperooms’ hoogste tijd dus, om haar tijdens ons vrouwenweekend daar kennis mee te laten maken. We gingen met zijn allen naar Escape Room Apeldoorn – The Curse. Een spannende escape room met een goede verhaallijn. Enige nadeel: mijn hele schoonfamilie weet nu dat ik bang ben voor clownen.

Vrouwenweekend weg Veluwe

Ook een vrouwenweekend naar de Veluwe?

Ben je ook opzoek naar de perfecte locatie voor jouw vrouwenweekend weg? Dan kan ik je vakantiepark Droompark Beekbergen echt aanraden. Het is een rustig park, met genoeg privacy. En in de omgeving zijn er ook genoeg activiteiten om te ondernemen. Bijvoorbeeld:
1. Fietsen door het Nationale Park de Hoge Veluwe
2. Op pad met een ezel
3. Golfen in het donker

Gastblogger Frederike S.